Sportmassage

Sportmassage is het toepassen van verschillende soorten handgrepen op een lichaamsdeel van een gezonde sportbeoefenaar. De spieren van het behandelde lichaamsdeel zullen hierdoor ontspannen. Het doel van de massage is het herstel van de spieren te bevorderen. Na (zware) inspanning zijn lichaamscellen vaak beschadigd. Door massages worden deze beschadigingen sneller hersteld en de afvalstoffen sneller uit het lichaam verwijderd.

Wat is sportmassage?

Een sportmassage is een massagetechniek die veelvuldig wordt toegepast bij (sport) mensen. Doordat de sporter bij (zware) inspanning zijn lichaamscellen beschadigt, zullen de spieren weer herstelt moeten worden. Door deze inspanning ontstaan er in het lichamelijk en ook geestelijke vermoeidheid. Door het toepassen van deze massagetechniek zal je lichaam sneller herstellen om weer gemakkelijker een sportinspanning aan te kunnen gaan. Tevens zal het de doorbloeding en stofwisseling bevorderen.

Is sportmassage alleen iets voor sporters?

Iedereen kan een sportmassage ondergaan. Dit is niet leeftijdsgebonden. Ook maakt het niet uit of je een fanatieke sporter bent of weinig aan sport doet, het is altijd fijn en goed om je lichaam te laten herstellen. De massagebehandelingen worden vooraf besproken om te bepalen wat de juiste behandeling is om spoedig herstel te garanderen.

Types
sportmassage

Er bestaan 2 soorten sportmassage

1. Sederend Ontspannend

deze massage wordt meestal na een zware inspanning gegeven.

2. Stimulerend/activeren

deze massage wordt meestal voorafgaand aan een actieve inspanning gegeven.

Maak een afspraak