Bindweefsel Massage

Bindweefselmassage is een reflexzonemassage, waarbij een mechanische prikkel aan een specifieke zenuwvezel in het onderhuidse bindweefsel wordt gegeven. Dit is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Het is een reflexzonemassage waarbij men er vanuit gaat dat zich op het lichaam zones bevinden die onderling in verbinding staan met alle klieren, bloedvaten, zenuwen, spieren, organen en andere lichaamsdelen. Dit betekent dat een uitgevoerde prikkel zijn uitwerking heeft in het gebied dat van oudsher een zogenaamde segmentale relatie heeft met het weefsel dat geprikkeld wordt.

Het menselijke lichaam is opgebouwd volgens segmenten.
Een segmentale relatie betekend dus dat er een relatie en een onderlinge samenwerking bestaat tussen organen, huid, spieren, bloedvaten en skelet. Wanneer er een storing in een segment optreed, is deze het eerst zichtbaar en voelbaar in het onderhuidse bindweefsel.

Door verminderde stofwisseling treed er uitdroging op met huidtrekkingen en huidverklevingen tot gevolg. Er is dan sprake van segmentale dysregulatie (verstoring). Door deze zones te stimuleren worden ook organen gestimuleerd en zullen blokkades verdwijnen. De doorbloeding van de huid neemt toe en de staat van het bindweefsel wordt hierbij verbeterd. Bindweefselmassage kan voor verschillende indicatie op verschillende manieren toegepast worden. Afname van weefselspanning, functieverbetering en preventieve verergeringen van bestaande klachten kunnen tot positieve resultaten van de bindweefselmassage worden gerekend.

Door het behandelen van bindweefselzones kunnen orgaanfuncties meetbaar veranderen. Ook kunnen pijnklachten van verschillende aard verdwijnen. En zal de circulatie verbeteren. Door het behandelen van de bindweefselzones kunnen juist deze ongunstige invloeden worden beperkt en de klachten voor langere tijd verdwijnen of verminderen.

Verschillende bindweefsel massage zones

Decolate en gezicht

Deze bindweefselmassage is zeer geschikt als anti rimpel en/of litteken behandeling. Door de diepe massagetechnieken die op het bindweefsel inwerken, voorkom je verklevingen in de huid in de diepe huidlagen. Het zorgt voor stimulering van de fibroblasten. Deze cellen zorgen voor meer aanmaak van collageen, en elastinecellen waardoor de huid gladder en voller wordt en beter contouren krijgt. 

Vochtophopingen en afvalstoffen worden beter afgevoerd. Rimpels worden zachter, acne verminderd door een betere huidweerstand en een blekere huid krijgt weer kleur door de enorme verbetering van de doorbloeding. Ook bij last aan de kaak kan deze behandeling veel verbeteren.

Schoudergordel en armen

Deze bindweefsel kan toegepast worden bij veel verschillende klachten. Nekklachten, hoofdpijnklachten, schouderklachten zoals frozen schoulder, chronische verkoudheid en rugklachten. De frozen schoulder die wordt veroorzaakt door een ontsteking van binnen en later ook van de buitenkant van het gewrichtskapsel ( dit is het bindweefsel dat om een gewricht zit) door dit bindweefsel los te maken kun je veel frozen schouders oplossen.

Rug

Buik

Benen

Maak een afspraak